Zandstralen

 

Zandstralen is een techniek die verwant is met etsen. Onder hoge druk kunnen glas en natuursteen worden gematteerd met straalgrit.  Het kan decoratief maar ook industrieel toegepast worden. Door in verschillende dieptes te stralen is het ook mogelijk in verschillende grijstonen te werken.

Op deze manier kunnen wij in glas gedetailleerde patronen maken, glas semitransparant maken of afbeeldingen in het glas stralen. Zo kunnen bijvoorbeeld glazen deuren, kasten en bijvoorbeeld tafelbladen van een afbeelding worden voorzien. Door het plaatsen van gezandstraald glas kunt u oude tijden weer doen herleven in bijv. Jugendstil of Art Deco stijl.

Ook naamplaten of gedenkplaten kunnen door het  zandstralen van afbeeldingen, motieven,  letters en cijfers worden voorzien . Diverse ontwerpen hiervoor kunt u zelf aanleveren als tekening. foto of digitaal(bestand). Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een afbeelding uit onze ruime collectie tekeningen op ons atelier.

Wij beschikken tevens over een grote verzameling reeds digitaal getekende bestanden die met wat verschalen klaar zijn voor gebruik.